DAMINFORMATION

Dags för gemensam tävling igen!!

Vi spelar ”nörskgölf” den 17/6 (söndag) med första start klockan 13.00, anmälan via Svensk Golf. Detta innebär att måndagen den 18e blir det ingen damgolf!  För att vi ska kunna ha prisutdelning och utnyttja gemensamma utrymmen så måste vi byta dag. Någon form av förtäring kommer det också att bli, priset för tävlingen är inte klart än.

Norsk Golf à la Sommaro! (Poängbogey)En gång per hål får du kasta bollen och detta kast räknas EJ som slag. T.ex. slår du i ett vattenhinder gör du så här: Ställ dig där du skulle ha droppat och kasta vidare! Visps kan du befinna dig i ett toppen läge! Eller från bunker, eller från tee om du är en strålande kastare J, välj själv vart du vill använda ditt kast. På green får du rulla bollen ELLER om du vill lägga bollen i hål MEN då måste du sitta eller ligga på green för att nå hål. T.ex. bollen ligger en bit från hål, du kan sätta dig mellan hål och boll, ta bollen och om du behöver lägga dig ner å lägga bollen i hål. När du väl lyft bollen är den i ”rörelse” så du kan inte byta ställning eller hand om du märker att du inte når… Här har vi ett stilpris till konstigaste, roligaste eller stiligaste ”liggputt”. Har du mobil med kamera, ha den till hands, för den som inte har kamera men vill slåss om priset godtar tävlingsledningen visning av rörelsen eller en målande beskrivning efter målgång. Tävlingsledningen är här enhälliga domare. Ha kul å LÖCKA TELL! (priser emottages hjärtligt! )

Mer info:

Vi har fått fler startider för att inte vara mer än 3 spelare i bollen, men vad kul att vi varit så många! !

På betalningskuvertet, skriv datum och ditt/era namn och lägg i Damernas postlåda.

Scorekortet läggs i damernas postlåda om det är öppet, är det stängt in till lådan läggs scorekorten i greenfeefacket.

Hcp justeringar gör var och en själv. Behöver ni hjälp? Fråga gärna oss i damkommittén!

Så här räknar man ut resultatet på måndagstävlingarna:

Räkna samman alla slag på de tolv hålen, dra ifrån ditt spel hcp = klart! Ditt spel hcp får du fram när du tar ditt exakta hcp tex 36 (se tabellen nedan)då har du 12+12=24.

Exempel: jag har spelat de 12 hålen på sammanlagt 78 slag drar ifrån 24 och resultatet blir = 54

Lycka till med spelet, vi ses !

Damkommittén

Denna sida använder cookies som du behöver godkänna för att gå vidare.