Våra damtävlingar kommer inte att hcp regleras automatiskt vid deltagande. Svenska Golfförbundets nya hcp regler vid tävling slår väldigt fel på våra ”små” damtävlingar. Som vi förstår så räknas det ut ett CBA värde på 18 hål (10 deltagare med 26,6 i hcp eller lägre). CBA=datoriserad justering av buffertzonen beräknat på gjorda resultat i tävlingen. Varje tävlingsstart ger ett eget CBA-värde. Det står även att ”fler spelare ger ett säkrare värde”. Det innebär får våra damtävlingar som har B och C i samma klass med få deltagare ett helt felaktigt hcp på deltagarna. Även A-klassen blir fel i och med få deltagare. Dessa regler gör att, om vi skulle använda dem, blir hcp beräkningen mer fel för varje start.

Reglerna är säkert bra där det är många deltagare och klasser. Tävlingarna från Maj har vi i efterhand räknat ut manuellt och gjort sänkningarna klart.

Vi kommer behålla anmälan, startlista, lottning och resultat i Min Golf. Hcp sänkningar på våra tävlingar ska registreras av antingen spelaren själv eller så gör damkommittén det om så önskas.

Förtydligande om vsop, man kan spela med startande dam i våra tävlingar när på dagen man vill, tävlingen avslutas med den lottade delen.

Damkommittén

Denna sida använder cookies som du behöver godkänna för att gå vidare.