Den 22-23 juli genomförde vi vårt årliga sommarläger för klubbens yngre juniorer. Vi hade enormt fint väder, vilket gjorde livet ännu lättare att leva. Dagarna var fyllda av golf, förstås, men även lekar, skratt och äventyr. Övernattade gjorde vi i tält alldeles intill putting green på lagom avstånd från vattenspridarna, som går igång när man minst anar det.

Första dagen inleddes med ett träningspass med vår pro Birger Kjellstedt. Den här gången filmade Birger de unga golfarna för ingående analys dagen därpå. Svingarna är riktigt fina för samtliga killar och tjejer, men det finns givetvis detaljer att jobba med. Det gick Birger igenom individuellt med varje spelare.

Därefter följde en bestboll-tävling innan det var dags att äta gudomligt goda egenhändigt grillade hamburgare på klubbens terrass. De satt riktigt fint efter en intensiv eftermiddag i solen.

Sedan dök en skäggprydd herre vid namn David Jonsson upp. David är en grymt skicklig golfare från Karlstad GK, som demonstrerade sina imponerande färdigheter och även berättade alla detaljer och all träning som ligger bakom. David visade upp otroliga slag på driving rangen. Birger sa: slå en draw mellan 200-skylten och reklamskylten. David slog en perfekt boll som skruvade in sig snyggt mellan skyltarna. Birger sa: slå en fade och där satt bollen lika fint. Så fortsatte det och slagen satt som smäck varje gång. Juniorerna fick sedan möjlighet att ställa frågor. Kan du slå över hela rangen? Jovisst, David pangade iväg bollen till åttans fairway och bollen studsade in i det höga gräset på bortre sidan. Hur långt kan du slå med en lob wedge? Tja, vi får väl se, sa David och la upp bollen och slog iväg den 200 meter. Sedan visade David längdkontroll med puttern, även där med ryslig precision. Det här var riktigt intressant, tyckte både spelare och ledare, och allihop fick massor av lärorik information. Som synes på bilden är alla idel öra när David i rött talar.

David Jonsson på juniorernas sommarläger 22 juli 2013

David Jonsson på juniorernas sommarläger 22 juli 2013

Nu var det dags för något annat än golf och en femkamp tog vid. Hela tävlingen avslutades med Nattduellen, känd från Mästarnas Mästare. Många skratt och hård kamp då tävlingsinstinkten tittade fram även här.

När mörkret började lägga sig över banan var det dags för det mest spännande inslaget: nattgolf med bollar som börjar lysa när man slår till dem. Små lampor satt vid tee och vid flaggorna. Fullmåne och klar himmel underlättade, men den automatiska bevattningen spelade spratt med oss. Det var några som blev duschade när det var dags att putta i den glödande bollen. Bevattningen sätter igång utan förvarning, så man blir alltid överraskad.

Efter en god natts sömn i tälten serverades frukost i resturangen och träning och banspel fyllde dag två. Sedan var det ganska möra ynglingar och ledare som avslutade lägret med en glass. Vi kunde därefter summera ett uppskattat sommarläger. Tack allihop för två härliga dagar.

Denna sida använder cookies som du behöver godkänna för att gå vidare.