Hur står det till?
-Jo tack bra, det är varmt och skönt åt oss på banan.
Hur mår banorna av värmen och bristen på regn?
Det har varit ett knepigt år, men vi tycker oss vara nöjda med kvalitén på det stora hela. Mycket kämpa med bevattning och eftersom det är så varmt växer det oerhört där man vattnar. Det är en balansgång mellan vattna, klippa och låta det vara. Det stressar på system och bemanning såklart…
Vad är den största utmaningen just nu?
Att hitta en balans mellan ”det vanliga” dvs. klippa/sköta alla ytor så att banorna bli så bra de kan vara men också att lära sig vart det behövs vatten och när.
Förutom torka och värme, hur har säsongen varit?
Jo, men bra tycker vi. Vi kom igång och öppnade lite senare än vanligt, men tidigt jämfört med andra. Vi fick värme och det blev mycket att göra direkt, men i år har vi haft ett kanongäng på banan så det har flytit på bra. Vi justerade en del ytor innan säsongen började, framförallt 3:an och 4:an vilket vi tycker har varit ett lyft. Tillsammans med nya klipplinjer och lite annat ser vi fram emot framtiden med en ännu bättre anläggning och bana.
Några tips och önskemål att skicka till våra medlemmar och gäster?
Som alltid, laga nedslagsmärken och lägga tillbaka torv, men också ta med skräp och var extra noga på och runt greenen. Sedan ha bra ”snack” med oss därute och vinka tydligt och ge tecken när ni ser oss. Tack för hjälpen!