Hej
Snart går säsongen mot sitt slut och dags att summera. Vi öppnade i år senast i banans historia den 14 April efter en mycket kall Mars. Banan hade klarat vintern relativt bra och hade endast mindre vinterskador på ett antal greener. Säsongen får därefter anses som den bästa på 10 år med ytterst få regndagar på gott och ont. Den extrema torkan satte verkligen sina spår i golf Sverige med många söndertorkade ytor i hela landet. Sommarro har klarat sig ganska bra men även här uppstod ut torkade ytor.

Fr.o.m. September har lite av nederbördsunderskottet återställts men det behövs betydligt mer regn för att återställa till det normala. När vi nu gått in i oktober har det varit många frostnätter redan och gräset har i princip slutat växa. Vi startar denna vecka upp med vinterförberedelser som hålpipning av tee och kommer väldigt snart ha mattor på par 3 hålen. Sommarro är en vårbana och därför är det endast ett antal veckor kvar till stängning så att vi kan öppna tidigt till våren.

Avslutar med att påminna om att lägga tillbaka uppslagen torv laga nedslagsmärken samt att respektera att iaktta uppmärksamhet om att banan inte beträds vid frost.
Ha en skön fortsättning på hösten och njut av kommande dagar som ser ut att bli fina för golfspel.

Golfhälsningar /Claes