Spelavgifter 2018

Här ser du en snabb överblick på våra alternativ, längre ned ser du mer innehåll och detaljer. I alla våra kategorier ingår att du blir medlem i Svenska Golfförbundet inklusive Min Golf, tidning, försäkring m.m. Vi har inga medlems/spelrätter/aktier/obligationer, städavgifter eller extraavgifter som tillkommer! Har du frågor om innehåll eller betalning, kontakta oss på 054-159015 eller medlem@sommarrogolf.se.

Kom ihåg friskvårdsmöjligheten. Du som är med och spelar golf på Sommarro har en extra fördel, hela summan du betalar in gäller som spelavgift och du kan således nyttja hela summan som friskvård. Läs mer om golf som friskvård här.

Betalar du som befintlig medlem senast 28/2 2018 eller om ni minst är två nya som samtidigt går med på Sommarro Golf och väljer Stora, Links eller Lilla så bjuder vi på 400 kr per spelare i välkomstbonus!

Stora medlemskapet

Vårt ”största” kategori med fritt spel på Links & Lilla Banan inklusive rabatt i café, på rangen och andra mervärden. Om du är under 30 år, över 65 år eller Student så har du rabatt.

Links Medlemskapet

Links är till för dig som villa spela mest på stora banan som vi kallar Links. Det ger dig full spelrätt på Linksbanan under hela säsongen.

Lilla Medlemskapet

Lilla är perfekt för dig som precis startat ditt golfspel, går en nybörjarkurs eller vill komma igång igen. Du får fritt spel på Lilla Banan hela säsongen.

Flexmedlem

Flexmedlemskapet är vårt Greenfeealternativ där du blir medlem i SGF samt har rabatt vid spel på Links och Lilla Banan.

Innehåll och avgifter för våra alternativ

Ordinarie avgifter:
Stora Spelavgift – 5200 kr (autogiro 425 kr/mån)
Stora +65 år – 4700 kr (383 kr/mån)
Stora Under 30 år – 4200 kr (341 kr/mån)
Stora Student – 3100 kr (250 kr/mån)

Betalar du som befintlig medlem senast 28/2 2018 eller om ni minst är två nya som samtidigt går med på Sommarro Golf och väljer Stora, Links eller Lilla så bjuder vi på 400 kr per spelare i välkomstbonus!

I Stora spelavgiften ingår:

 • Medlemskap i Svenska Golfförbundet via Sommarro Golf
 • Obegränsat spel på Links
 • Obegränsat spel på Lilla Banan
 • Rätt att hyra bagskåp samt företräde i skåpkön
 • 10 % på kaffe, fika, dricka och dagens lunch
 • 100 kr i rabatt när du hyr ett bagskåp
 • 50% fler bollar varje gång du laddar ditt rangechip
 • Fri lånevagn när du spelar
 • 100 kr rabatt på hyra av golfbil
 • Fri biljard i klubbhuset
 • Greenfeegäster i samma boll har 70 kr rabatt på helgen, ni måste var med och säga till vid betalning och går inte att kombinera med annan rabatt t.ex. Värmlandsgreenfee.
 • Ingen tävlingsgreenfee vid tävlingsspel på våra samarbetsklubbar Bryngfjorden & Billerud (ordinarie klubbtävlingar)

 

 

 

Ordinarie pris:
Links Spelavgift – 4200 kr ( autogiro 341 kr/mån)

Betalar du som befintlig medlem senast 28/2 2018 eller om ni minst är två nya som samtidigt går med på Sommarro Golf och väljer Stora, Links eller Lilla så bjuder vi på 400 kr per spelare i välkomstbonus!

I Links spelavgift ingår:

 • Medlemskap i Svenska Golfförbundet via Sommarro Golf
 • Obegränsat spel på Links
 • Du betalar greenfee Lilla banan 100:- alla dagar
 • Rätt att hyra bagskåp
 • Ingen tävlingsgreenfee vid tävlingsspel på våra samarbetsklubbar Bryngfjorden & Billerud (ordinarie tävlingar)

Ordinarie pris – 2500 kr (Autogiro 200 kr/mån)

Betalar du som befintlig medlem in senast 28/2 2018 eller om ni är minst två nya som samtidigt blir medlem hos oss och väljer Lilla så bjuder vi på 400 kr per medlem i välkomstbonus (inräknat i autogiro/månadspriset ovan).

I Lilla medlemskapet ingår:

 • Medlemskap i Svenska Golfförbundet via Sommarro Golf
 • Obegränsat spel på Lilla Banan
 • Du betalar greenfee Links 220:- alla dagar
 • Rätt att hyra bagskåp

Ordinarie pris – 795 kr
Nyhet 2018: Flex + 1 – 995 kr
Bli Flexmedlem inklusive 1 förbetald greenfee på Links 2018

Uppge ditt golfID som referens vid betalning.

I Flex medlemskapet ingår:

 • Medlemskap Svenska Golfförbundet via Sommarro Golf
 • Du betalar ordinarie 220 kr greenfee alla dagar på Links, boka tid som vanligt.
 • Du betalar greenfee Lilla banan 100 kr alla dagar, betala kassa/swish/entrén innan du spelar

Vanliga frågor och svar:

Varför välja Sommarro Golf

Tillgänglighet

Välj Sommarro om det är viktigt för dig att kunna spela golf när du vill och har tid. Det mycket sällan fullbokat hos oss.

Närhet och Miljö

Välj Sommarro om du vill slippa kostsamma bilresor till och från golfbanan. Till oss kan du cykla eller ta stadsbussen (3an) till klubbhuset. Vilken annan golfbana har den möjligheten ? Om du har 2 mil till golfbanan och spelar 10 ggr om året sparar du minst tusenlappen i reskostnader om du väljer Sommarro. Spelar du mycket spar du hela årsavgiften !!

Vi har skåp till uthyrning som många av våra All Inclusive medlemmar har skaffat. Kolla hur det ser ut i klubbhuset.

Gå en virtuell tur i klubbhuset.

Ingen investering, Ingen risk

Alla vet att många spelrätter inte värda papperet de är skrivna på. På Sommarro betalar du bara för spelet, det finns  inga aktier eller obligationer.

Inga dolda avgifter

Vadå städavgift eller medlemsavgift!? Hos oss ingår skötseln av banan, spelavgift och medlemsavgiften i din årsavgift.

Golf och Gym

Är du golfare och vill träna på gym ?

Vi har nu byggt ett eget gym i klubbhuset. Vi skall inte påstå att vi kan inte mäta oss med de stora gymkedjorna men du hittar troligen det du behöver för att bli starkare och må bättre. Vår pro och tränare Birger Kjellstedt är utbildad för styrketräning med inriktning på golf. Varför inte skaffa specialanpassat träningsprogram för golfare via Birger.

Golf och Skattelagstiftning

Golf är särbehandlat i svensk skattelagstiftning och är tyvärr inte avdragsgillt som friskvård. Det spelar inget roll hur mycket Golfförbundet och andra har försökt ändra på detta. Även om vi tycker golf är världens bästa friskvård så är den inte det enligt Skatteverket. Kanske hör detta hemma i en gammal föreställning att golf är något dyrt och exklusivt som bara ett fåtal ur befolkningen kan nyttja.

Sommarros Gym

Genom att träna i gym blir vi friskare och kanske även bättre golfare. Vi har nu infört ett medlemskap på Sommarro som kombinerar golfspel med ett årskort på vårt eget gym. Gymmet ligger i klubbhusets norra del och du behöver en kod för att komma in.

Faktura på gymdelen av medlemsavgiften

Gymträning är avdragsgill som friskvård och kanske har du en friskvårdspeng hos din arbetsgivare. Gymdelen av vårt nya medlemskap är värd 2000:- inkl moms. Kan du utnyttja möjligheten att använda din friskvårdspeng behöver du troligen en faktura från oss på den delen av medlemskapet. Hör i så fall av dig till oss så ombesörjer vi den faktureringen.

Golfdelen av medlemskapet 3200:- måste du betala själv så länge vi har den skattelagstiftning vi har.

2016-02-06 11.20.52

Bråttom att bli medlem ?

Har du bråttom att bli medlem ?

Om du har bråttom att aktivera ditt medlemskap skall du åka ut till klubben och betala i kassan med kort,kontanter eller med Swish. Då kan vi aktivera ditt medlemskap direkt på plats. Om du betalar via Bankgiro får du räkna med minimum en veckas fördröjning innan betalningen blir registrerad och kan börja spela.

 

Hur betalar man spelavgiften ?

Autogiro

Vi erbjuder autogiro för våra alla medlemskap. Det gör det enkelt för dig att dela upp din kostnad över året. Du ser månadskostnaden  i tabellen nedan. Du kan starta ditt autogiro när du vill men du kan inte avsluta innan du har betalat i minst 12 månader. När det gått 12 månader förlängs ditt medlemskap och autogiro automatiskt och du har en månad uppsägningstid. Du måste höra av dig till oss om avbryta ditt medlemskap och/eller autogiro. I månadsavgiften ingår en administrativ avgift om 25:- som är till för att täcka vår våra kostnader för administration, systemkostnader och bankavgifter. Om du är intresserad av autogiro kan du numera göra en ansökan direkt via Min Golf, Mina Sidor, Mina Betalningar på webben. Om du saknar medel på ditt konto eller om vi av någon annan anledning inte kan debitera kommer vi att kontakta dig och dra dubbelt månaden efter. Vid årets slut samt efter juni månad, fakturerar vi ev. skuld och nollställer den i systemet.

Obs ! Du måste finnas som medlem i vårt medlemsregister och ha en obetald avgift innan du kan ansöka om autogiro via webben. Så kontakta oss i receptionen eller via mail om du inte redan är medlem.  Villkor för autogiro kan du läsa här. Läs villkor för autogiro   När du har läst villkoren loggar du i i Min Golf och gör din ansökan där .

Autogiro via Min Golf

Autogiro via Min Golf

Swish   123 188 1994

Bestäm vilket medlemskap som passar dig, hör av dig om du är osäker. Swisha in motsvarande belopp till vårt swishnummer. Ange alltid ditt golfID och typ av medlemskap som referens så att vi kan boka din betalning rätt. Kvitto på betalningen finns i din Swish App.

Bankgiro   BG 5467-6358

Bestäm vilket medlemskap som passar dig, hör av dig om du är osäker. Betala in motsvarande avgift på vårt BankGiro. Ange alltid ditt golfID och typ av medlemskap som referens så att vi kan boka din betalning rätt. Kvitto på betalningen finns i din internetbank.

Betala i  kassan ute på klubben

Betala med kontanter eller kort i kassan. Ditt medlemskap blir aktivt direkt.

Är du junior ?

Junior på Sommarro

Som enda anläggning i Sverige har vi en helt egen golfklubb för våra juniorer. Vanligtvis sköts juniorverksamheten som en kommitté i den vanliga golfklubben. Då finns det alltid en strid inom klubben vad olika medel skall användas till. Skall det satsas på banan, klubbhuset, elitlaget eller juniorerna.

I vårt fall är juniorklubben en egen juridisk organisation med sin egen ekonomi. Genom juniorklubben, Sommarro Junior Golfklubb,  får våra juniorer bästa tänkbara stöttning från tränare och ledare. Genom att Juniorklubben helt kan fokusera på sin egen verksamhet kan vi erbjuda ett riktigt paket av träning/tävling/golfkul för alla åldrar. Klubben har givetvis ett nära samarbete med Sommarro Golf AB och Sommarro är våra hemmabana.

OBS ! för medlemskap i juniorklubben gäller enbart inbetalning till juniorklubbens bankgiro.

Bankgiro   BG 363-1827

Priset för olika medlemskap beror på hur gammal du är. Kolla på juniorklubben hemsida för priser. Betala in rätt avgift på BankGiro 363-1827 (använd golfID som referens).

Rabatt om du betalar i tid

Vi ger 400:- i rabatt till

 • Alla trogna medlemmar som väljer att betala senast 28/2 (Ej flexmedlemskap)
 • Alla nya medlemmar, som är minst två stycken, och väljer Sommarro till sin nya klubb (Ej flexmedlemskap)
 • Alla medlemmar som väljer att betala sin avgift via Autogiro (då är rabatten redan inräknad i månadskostnaden)

Vi ger inte rabatt till

 • De som väljer flexmedlemskap
 • Befintlig medlem som väljer att betala avgiften efter 28/2

Hur får jag rabatten ?

Om du betalar till vårt bankgiro senast den 28/2 skall du själv dra av rabatten vid inbetalningen. Om du t.ex väljer ett Linksmedlemskap som kostar 4200:- skall du betala in 3800:-  (4200 – 400). Du skall alltid ange ditt Golfid som referens när du betalar till vårt bankgiro 5467-6358 eller via Swish.

För alla som är nya medlemmar (ej flexmedlem) lämnar vi en välkomstrabatt på 400 om man är minst två stycken. Detta gäller oavsett när du betalar. Väljer du Autogiro rabatten redan inkluderad då du vi bjuder på administrationsavgiften på (25:- x 12). Det blir inga extra 400:- i rabatt.

Möjlighet att hyra Bagskåp

Bagförvaring

Det finns möjlighet att hyra ett bagskåp för dig som valt ett medlemskap med obegränsat spel på någon av våra banor. Tanken med skåpen är att underlätta för dig som spelar mycket att ta bussen eller cykeln till banan. Antalet skåp är begränsat vilket gör att det finns en kölista. Vi har 80 st träskåp som på bilden nedan och 40 tal plåtskåp av enklare modell. Vi varje årsskifte brukar några skåp bli lediga.

 • Träskåpen kostar 600:- per år

 • Plåtskåpen kostar 500:- per år

Väljer du vårt finaste medlemskap All Inklusive har du förtur i kön för att få ett skåp. Du får dessutom 100:- i rabatt på skåpet/år så länge du behåller vårt för tiden finaste medlemskap med obegränsat spel.

Ställa dig i skåpkö

Skicka ett mail till oss om du vill ställa dig i Skåpkön.

Flexmedlemmar

Om du har valt ett flexmedlemskap, dvs spelar mycket lite hos oss,  kan du tyvärr inte få hyra något bagskåp. Då tillgången är begränsad måste skåpen tilldelas de medlemmar som anses ha större användning för sitt skåp. Om du av någon anledning nedgraderat ditt medlemskap till flex måste du återlämna ditt skåp.

 

Bagskåp