Historia

Sommarro Golf med 12-hål inland Links samt 9 hål Pay and Play (Lilla Banan) har Värmlands längsta säsong med mycket hög klass på greenområden.

2020

Nya ägare. Mats Hultman, Magnus Bodin, Jonas Seleskog och Anders Bäckström tar över ägandet efter Claes Hagberg som startade Sommarro 2003. En mycket varm vinter utan snö och nästan inga minusgrader gör att vi kan spela på Lilla Banan i stort sett hela vintern.

2019

Premiär på Links 2019 blev 28 mars, lite kallt men fina banor och nästan inga skador efter vintern. Under mars och april har vi rekord i antal medlemmar och gästspel superkul. Året slutar 27 oktober och vi kan räkna hem över 940 medlemmar inkl. juniorklubben (rekord) samt mycket spela på båda banor.

2018

Vi startade vår golfsimulator i början av januari och många hittade till Sommarro även under vintern. Vi hade mellan 30-50 timmar bokade varje vecka och den blev en succé. Efter en vinter med kallt och mycket snö öppnade Lilla Banan 14 april och Links öppnade 18 april. Måndag 29/10 tar vi ur flaggorna och tar in alla bänkar, krattor m.m på Links och låter henne somna in för vintern. Det kommer efter en sen start att totalt bli 194 speldagar på Links under 2018. En varm sommar med fotbolls-VM har vi bakom oss och vi kan, trots det, summera mer spel av både medlemmar och gäster.

2017

Fredag den 31/3 öppnade vi Links och under premiärhelgen kunde vi välkomna många golfare i det härliga vårvädret. Medlemsförmån – Sommarro Golfs medlemmar har nu möjlighet att i samarbete med Costablancahus.se. Sista speldag var 30 oktober, vilket betyder 214 speldagar under året.

2016

Vi öppnar Links 1 april, först i länet. Lördag den 14 maj finns det möjlighet att testa Hickorygolf på Sommarro. 27 augusti spelas och firas Links 10-års jubileum med en höjdardag med tävling, aktiviteter, musik och trevlig gemenskap.  Vi stänger Links söndag 30/10 för i år.

2015

  Links öppnade för spel lördag den 14 mars fram till och med söndag 25 oktober. Vinterligan spelar vidare på Lilla Banan

2014

Links öppnade med ordinarie greener onsdag 5:e mars, ett nytt fantastiskt rekord. Historiens längsta säsong blev det med 244 speldagar. På rangen byggs nu en svingstudio där pro Birger kommer kunna hjälpa er med svingen på ett än mera professionellt sätt. Grön Vinter; Vinterligan spelar 4 januari på sommargreener. Lars Norlander segrar endast 4 slag över banans par.

2013

Links öppnar 20/4 vilket var sent för oss men ändå 2 veckor före alla andra banor Värmland Birger Kjellstedt börjar som Pro på Sommarro Ett samarbete med Dormy staratde där vi har en virtuell shop med hela Dormys sortiment. 4/7 är det premiär för seniorgolfen på torsdagar, en given succe. Våra juniorer skördade framgångar i skandia tour samt andra tävlingar Lilla banan öppen hela hösten för Vinterligan. Grön vinter och spel på Sommarrgreener. Links och restaurangen stängda 28/10.

2012

Rangen plockas för första gången 20 februari Även om vi får en del snö så spelar vi på Lilla Banan året runt, förutom en kort period i februari då det är för mycket snö. Links öppnar 27 mars då det är 20 grader. Men redan den 30 mars får vi stänga tillfälligt då vi åter har minusgrader och frost på marken. Links öppnar igen torsdag 12/4 kl. 12:30 Lördag 12/5 spelas Ekebygolfens partävling för första gången på Sommarro, 128 spelare deltog på en fin men blåsig dag på Links. Lördag 16/6 anordnar Sommarros pro Martin en “free lesson day” för att bjuda medlemmar och gäster på svingtips.

2011

Under vintern har vi byggt om lite i klubbhuset, en ny golf lounge med TV, nya möbler och målning i restaurangdelen, samt en helt ny biljard och snooker hall i gamla gymmet. After Work under vintern med biljard och samkväm på Sommarro. Vi startar att skotta greener andra veckan i mars, sedan täcks dom med väv 24 mars för att påskynda öppning Rangen plockas för första gången 22 mars, den har dock varit öppen hela vintern. Lilla Banan öppnar 8 april med sommargreener och årets första After Work tävling går av stapeln med över 20 anmälda. Links öppnar 14 april med sommargreener och är fullbokad redan första helgen. Många gäster och medlemmar njuter av golfen på Sommarro i det fina vädret! I maj startar After Work golf med fredagsspel på banan och efterföljande samkväm, mycket uppskattat! Måndag 9 maj startade Karlstadbuss en linje som går hela vägen ut till Sommarro Golf och hållplatsen är 10 m från vår entré. Nu blir det ännu enklare att ta sig ut till Sommarro, dessutom miljövänligt! 15-16 juli anordnar Sommarro seriespel för div 3. Ett mycket uppskattat arrangemang där vi får lovord av samtliga spelare, roligt! Lanna Lodge vinner serien i år och blir uppflyttade en division. Tisdag den 30 augusti anordnar Sommarros pro Martin en träningskväll tillsammans med Henri Reis från Annika Academy Orlando. 10 spelare får tips och instruktion från Annikas tränare. 3 september spelar vi KM 2011 med deltagarekord på nytt. 82 st spelare peggar upp i 7 klasser. Vi njuter av en underbar dag på Sommarro Links! KM Foursome spelas för första gången 10 september. Vinnare av premiären är Lars Järner i par med Johan Mikkelsen med ett totalresultat på 1 under par! 29 oktober startar årets Vinterliga, vår traditionella vintertour. Fredag 4/11 stänger vi Links. Det har gått 183 speldagar sedan starten 14 april, och vi har haft Links öppet varje dag trots en blandad väderlek under säsongen. Lördag 26 november anordnar vi ett julbord för medlemmar och deras gäster. 52 gäster njuter av julens alla godsaker.

2010

Lilla Banan & Rangen öppen året runt Links öppnar 10 april, ungefär 1 vecka efter tjälen släppt. Det finns dock snö kvar i skuggpartier & bunkrar. Singelklippning infördes på Links greener Andra veckan i maj såddes de nya hålen på Links. 16/8 öppnade vi Links nya hål & Links har numera 12 hål fördelade på 2 st 6-håls slingor. After Work golf infördes på fredagar med en blandning av spelformer, mycket uppskattat av medlemmar & gäster Lördag 4/9 spelades KM med deltagarrekord på 74 st medlemmar. Greenerna rullade över 10 på stimpmetern och banan var i kanonskick. Detta var första gången KM avgjordes över 12 hål. Links stängdes måndag 18 oktober efter ännu en säsong utan stängd bana en enda dag!

2009

Lilla Banan och Rangen är öppen året runt Links öppnar med sommargreener den 6:e april, ca 2 veckor föra alla andra i närområdet 19 maj startar vi grovarbetet med de 3 nya hål som gör Links till en 12 håls bana. Arbetet kan följas med bilder på hemsidan Nationaldagsgolfen den 6 juni blir en succé med fullt startfält och grillbuffé på kvällen. Tyvärr går inte fotbollen lika bra mot Danmark. KM spelas den 29 augusti med deltagarrekord på 78 spelare. En trevlig kräftskiva på kvällen och prisutdelning avlutar en lyckad dag.

2008

2008 inför Sommarro ”nya” medlemskap där vi bakar in mervärden såsom lektioner, spel och bollar på rangen i våra medlemskap. Vi kallar våra medlemskap Guld, Silver och Brons. En koncept som senare kopierats flitigt i hela golfsverige. Som flertalet redan har uppmärksammat har vi ett nytt och modernt upplägg för medlemskap på Sommarro. I korthet innebär vår lösning att du betalar mer om du spelar många rundor och mindre om du spelar få! Vårt flexibla avgiftssystem skiljer sig från många andra golfklubbar men tanken är att alla ska få en avgift som bättre matchar den mängd golf man spelar! Rangen öppnar 10 februari Lilla Banan öppnar 14 februari – Det är torrt och fint på banan och ombyggnationen med nya bunkrar, tees och vattenhinder Under våren 2008 görs ytterligare förändringar på Sommarro. Ny uteservering på baksidan med utsikt över 9:an på Links, Lilla Banan och puttinggreen Nya bollar och mattor på rangen Nya siktpinnar på Links vid 200, 150 och 100 meter kvar till green Hemsidan omgjord Links stänger 30 oktober Under hösten bygger Sommarro in vår range med 6 platser under tak och med skydd från vind. Dräneringsjobb sker under hösten på utsatta områden på Links fairway. Lilla Banan och Rangen är öppen hela vintern Vinterligan startar 1 nov med spel på Lilla Banan. Äntligen har Värmland fått en vintertour med spel på sommargreener. Under 2008 håller vi 6 tävlingar och fortsätter även under vintern 2009.

2007

1 Jan 2007 anställs pro Martin Lindén på heltid för att ta hand om utbildning och medlemsfrågor Under vintern 2007 görs många förbättringar på Sommarro framförallt i det nya klubbhuset – gamla flygplatsen Vårt första nyhetsbrev skickades ut januari 2007 17 februari 2007 öppnade vi inomhushall för vinterträning 14 mars 2007 öppnade vi rangen för säsongen 23 mars öppnade vi Lilla banan, Pay&Play med sommargreener 30 mars öppnade vi Links med sommargreener vilket är rekordtidigt!! 10 maj vår pro Martin Lindén vinner SM-guld i golfteori 18 augusti startar vi Pitchers Cup tillsammans med stans bästa golfpub Backtees – vit tee öppnar i samband med KM helgen 2007 Nya bunkrar och vattenhinder på lilla banan klara 15 oktober 2007 Links stänger för 2007 den 30:e oktober – exakt 7 mån efter öppningen

2006

19 april 2006 öppnar drivingrangen och 22 april öppnar Pay & Play banan. 29 april 2006 öppnar vi Sommarro Links, Karlstads närmaste golfbana. 20 maj 2006 Officiell invigning av Sommarro Links

2005

Januari 2005 – Sommarro Golfklubb blir medlem i Svenska Golfförbundet Januari 2005 – Börja utbilda dig, finputsa dina kunskaper eller träna! Januari 2005 – Nu kan du bli medlem! April 2005 – Vår drivingrange är nu i full gång igen och har blivit en jättesuccé! Juni 2005 – Pay & play-banan (Lilla banan) öppnas 1 juli Augusti 2005 – BESLUT OM ATT SENARELÄGGA ÖPPNANDET AV DEN STORA BANAN. I samråd med banbyggaren har styrelsen för Sommarro Golfklubb och Sommarro Golf AB beslutat att senarelägga öppnandet av den nya banan till våren 2006. Vår ambition var att öppna banan under hösten 2005. Denna ambition kommer vi inte att kunna uppfylla då det enligt banbyggarens rekommendationer skulle kunna riskera den långsiktiga målsättningen med banan. För att inte riskera denna och för att kunna erbjuda våra medlemmar spel på en bra hemmabana 2006 har vi därför beslutat att följa banbyggarens rekommendation. 23 Oktober 2005 stänger Sommarro GK för säsongen. December 2005 – Ny huvudägare till Sommaro Golf AB. Under slutet av december 2005 fick Sommaro Golf AB en ny huvudägare i form av Stamford Holding AB. Bakom Stamford Holding AB finns ägaren Lars Järner med ett långt förflutet inom golfen i Värmland. Stamford och Lars Järner tillför bolaget finansiell stabilitet, golfkompetens och ett stort engagemang.

2004

Oktober 2004 – Banorna Links och lilla banan är grovplanerade, återstår finplanering och sådd

Denna sida använder cookies som du behöver godkänna för att gå vidare.