Links 12-hål – Byggd för snabb spontangolf 

I Skottland började man spela golf nära havet i området mellan sanddyner och jordbruksmark. Kännetecknande för detta område är sanddyner, mjukt rundade kullar och en sandig jord som bättre lämpar sig för gräs och golf än jordbruk. I Skottland kallas detta område för linksland och golfbanorna som ligger utlagda där för linksbanor. Utanför Storbritannien och Irland finns mycket få områden som kan kallas äkta linksland.

Men även om man inte har äkta linksland kan man konstruera banor med liknade kvalité. Dessa banor brukar kallas inland Links. En av världens bästa inland Links ligger för övrigt på en gammal nedlagd flygplats i Sydafrika, Fancourt Links. Där finns inte mycket som påminner om flygplats längre…

Vi är stolta över att design och konstruktion håller högsta kvalité. Banan kan platt ut på håll men väl ute på rundan kommer du märka att alla hinder ligger rätt placerade. Bunkrar och dammar är rätt placerade både avseende utslag och inspel. Självklart är våra bunkrar synliga så att du inte blir överraskad när du spelar hos oss första gången. Våra greenområden är intressanta genom finurligt ondulerade greener. Vi tycker vi har Karlstads bästa greenområden! Prova själv så får du se.

Om man får önska vill man ha massor av sand när man skall bygga en högklassig golfbana. Sommarro är byggd på sanddeltat som Klarälven skapat under hundratals år, vilket är ett i det närmaste perfekt underlag för en golfbana. Sedan starten 2006 har vi aldrig stängt banan pga regn och vi har längst golfsäsong i regionen.

På Sommarro Links tillämpar vi dynamisk prissättning och förskottsbetalning av Greenfee. Tidsbokning sker i appen Sweetspot (läs mer här) eller direkt till/på Sommarro 054-159015.

Inga rabatter ges på det dynamiska priset. Rätt till avbokning och full återbetalning kan ske upp till tre timmar före bokad tid. Pengarna återbetalas direkt till samma kort som du betalade med.

Greenfeeavgiften gäller hela dagen. Ev. Värmlandsgreenfee gäller på ordinarie Greenfee vilket är 500 kr på vardagar och 550 kr på helgdagar. Juniorer har 50 % på den dynamiska Greenfee som gäller vid bokningstillfället. Alla Guldmedlemmar kan erbjuda 10 % Greenfeerabatt (på den dynamiska Greenfee som gäller vid bokningstillfället) till sina gäster om de spelar i samma boll/bokning.
Tidsbokningen är dock för 12-hål, vill du spela mer bokar du en ny tid på plats.

Övrigt

Golfbil (max 2 pers) – 3 timmar 300 kr
Vagnhyra 40 kr
Hyra 1/2 golfset inkl. bag 200 kr

Om ni vill ha en gruppbokning längre i förväg, kontakta oss idag. Om du saknar kvitto eller annat bevis på erlagd betalning tillkommer en kontrollavgift på 1000 kr förutom ordinarie greenfee.

För medlemmar i PGA, SGF, SGA & GAF med introduktionskort gäller fritt spel på Links vid ett tillfälle under året.  Obligatoriskt att kontakta klubbchef, greenkeeper eller pro senast en dag före speldagen. För oanmälda eller återkommande besök erläggs 50 % av ordinarie greenfee utan eventuell rabatt.

 • Hos oss bokar du din speltid via appen Sweetspot eller direkt till/på Sommarro.
 • Vid bokning skall Golf-Id uppges
 • Senast 15 minuter innan start skall man checka in och kvittera sin starttid i Receptionen (gäller då vi har öppet).
 • Vid “no show” (ej på plats) utan giltigt skäl kommer vi att ta kontakt med spelaren och ersättning utgår.
 • Gästspelare med hcp 37 – 54 skall ha sällskap av spelare med officiellt hcp.
 • När det är mycket bokningar på banan kan vi sätta ihop fyrbollar för att frigöra starttider.
 • Greenfee gäller per dag. Vill man spela två ronder får man boka andra ronden när den första ronden är färdigspelad.
 • Vi använder oss av OnTag scorekort som du kan få i recetpionen eller via deras app.

Lokala regler samt SGFss regelkort finns på anslagstavlan i entrén.

Lokala regler Sommarro Links
Följande Lokala Regler gäller som tillägg till SGF:s Regelkort

Vattenhinder, boll spelad provisorisk under Regel 26-1
Om det är tveksamt om en boll ligger i eller är förlorad i vattenhindret på hål nummer 5 får spelaren spela en annan boll provisoriskt enligt något av de alternativ som gäller i Regel 26-1.

 • Om den ursprungliga bollen hittas utanför vattenhindret måste spelaren fortsätta med denna.
 • Om den ursprungliga bollen hittas i vattenhindret får spelaren antingen spela den ursprungliga bollen som den ligger eller fortsätta med den boll som spelats provisoriskt enligt Regel 26-1.
 • Om den ursprungliga bollen inte har hittats eller identifierats inom de fem minuter som tillåts för sökande, måste spelaren fortsätta med den boll som spelats provisoriskt.

Vattenhinder och Regel 33-2a.
En spelare vars boll ligger på ön på hål nummer 9 är i hindret och kan välja mellan att spela bollen som den ligger i hindret eller, med ett slags plikt, fortsätta enligt Regel 26-1.

Avståndsmarkeringar, Regel 24-2
Avståndsmarkeringar i form av vippor på fairway visar avstånd till mitten av green och är oflyttbara hindrande föremål. Avstånd angivna på sprinklerlock visar avstånd till framkant green.

Mark under Arbete (MUA, Regel 25-1

 • Skador i bunker såsom blottade stenar, gropar eller fåror, förorsakade av rinnande vatten
 • Fast inbäddade stenar & berg i dagen på den finklippta delen av spelfältet – se regel 25-2
 • Myrstackar
 • Hjulspår på hela spelfältet

Waste Area på hål 12, regel 13
Den stora ytan med sand som befinner sig till höger innan green är en del av spelfältet. Spelaren får med ett slags plikt och utan begränsningar för boll i bunker, förklara sin boll ospelbar enligt Regel 28.

PLIKT FÖR BROTT MOT LOKAL REGEL (om inget annat sägs i den lokala regeln): Matchspel – Förlorat hål; Slagspel – Två slag

Denna sida använder cookies som du behöver godkänna för att gå vidare.