Grönt-Kort kurser 2023

Vi har stor vana att erbjuda och genomföra kurser för att starta med golf. Sommarro passar utmärkt för att starta sin golfkarriär, vi har två banor där du kan träna och spela till dig ett handicap och vi ligger centralt i Karlstad  – lätt att ta sig till även med Karlstadbuss.

Nedan ser du våra planerade Grönt Kort kurser och datum, anmäl dig direkt genom att trycka på “subscribe” och fyll i dina uppgifter. Du hittar avgifter och innehåll i våra kursupplägg längre ned. Har du andra frågor om kursen, når du vår golftränare Lucas på Mobil 070-555 48 11 eller Mail: lucasnorman90@hotmail.com.

Upplägg för Grönt Kort på Sommarro

För att spela golf och få handicap 54 behöver du:

 1.  Anmäla dig och gå en Grönt Kort kurs privat eller i grupp på Sommarro under ledning av Pro. I kursen som är praktisk går vi igenom alla golfens slag och taktik för att spela bättre. Tillsammans med egen träning kan du vara redo för spelprov
 2. Registrera dig och utbilda dig teoretiskt i golfens regler och vett/etikett. Detta gör du på egen hand på webben https://www.golf.se/grontkort
 3. Ett spelprov tillsammans med fadder/golfkompis som max har handicap 36,0. På Sommarro kan du spela på Links eller Lilla Banan. Denna runda registreras på Min Golf

Vi erbjuder även en teoretisk del med genomgång regler & vett/etikett som görs digitalt tillsammans med en golfdomare.

Efter kursen, godkänd teori på webben och ett godkänt spelprov kan du som är medlem på Sommarro kontakta receptionen så godkänner vi dig och du erhåller handicap 54,0

Om du inte kan vid något enstaka tillfälle så löser vi det. Det går bra att köpa presentkort till en valfri kurs, kontakta oss. Vid första tillfället får du information om betalning och annan praktisk info. Du kan välja om du vill betala med kort/kontant, Swish eller teckna Autogiro. Välkommen med din anmälan eller om du har några frågor.

Vill du ha ett eget upplägg med några kompisar eller starta tidigare och på andra datum än de ordinarie nedan, kontakta Lucas på Mobil 070-555 48 11 eller Mail: lucasnorman90@hotmail.com

Passar dig som enkelt vill komma igång. Inget medlemskap ingår och endast 10 varv på Lilla Banan för att komma igång.

3495 kr

 • Grönt kort kurs, teori och praktik
 • GolfID
 • 10 greenfeespel/varv på Lilla Banan
 • Studiematerial

Vår rekommenderade kurs där du blir Guldmedlem inkl. spel och alla förmåner och kursen ingår i köpet.

Är ni minst två stycken erhåller ni dessutom 500 kr i introduktionsrabatt och betalar endast 5 500 kr per spelare.

Ordinarie 6 000 kr – Autogiro 480 kr/mån

 • Grönt kort kurs, teori och praktik
 • Guldmedlemskapet inkl. förmåner i Sommarro Golf
 • Fritt spel på Lilla Banan
 • Fritt spel på Links
 • Rangebollar till ett värde av 400 kr
Vanligtvis anmäler och får juniorer Grönt Kort via Sommarro Junior GK (läs mer om det här).

Man kan som junior även välja att gå en “ordinarie” Grönt kort-kurs med anmälan här på sidan istället då är avgiften 3000 kr för junior inklusive fullt medlemskap i Sommarro Junior GK (inkl. fritt spel på båda banor). Autogiro erbjuds inte.

Börja spela golf ?
Om du funderar på att börja spela golf har du hamnat på rätt ställe. På Sommarro är det okomplicerat att komma igång som ny golfare. Vid en perfekt nybörjarbana “Lilla Banan” där du kan komma igång med ditt spel och sänka din handicap utan att känna dig i vägen. Många säger att det är lätt att trivas och känna sig som hemma hos oss. Att anläggningen ligger centralt i Karlstad. Att stadsbuss nr 3 går ända fram till klubbhuset är ingen nackdel.
Vad är gröna kortet ?
Grönt Kort = Körkort för att spela på banan

Innan man börjar spela på banan behöver man genomgå en introduktionskurs. Den kallas ofta Gröna Kortet kurs och innehåller en teoretisk och praktiskt del. På kursen får du lära dig hur man uppträder på en golfbana så att det blir säkert för alla som spelar eller jobbar på banan. Du lär dig även de viktigaste reglerna samt hur man hanterar golfklubborna.

Efter kursen får du spela golf på det flesta golfbanor.

Vad innehåller kursen ?

Golfvett – är samlingsbegrepp för sunt förnuft, säkerhet, hänsyn till bana och andra spelare. Golf har fina värderingar som vi genom utbildningen förmedlar till nya golfare.

 • Säkerhet (klubba & boll)
 • Hänsyn
 • Banvård
 • Speltempo (släppa igenom, redo-golf mm)
 • Etik & Moral
 • Regler – Det är nästan omöjligt att kunna alla regler i golf. Det finns dock några centrala som det är stor fördel om man känner till. De vanligaste reglerna inom golf som man bör kunna utantill.

Praktisk utbildning – Det praktiska momentet sker i grupplektioner under ledning av vår golfinstruktör. Under dessa lektioner går vi igenom golfens olika slag och teori/teknik runt dessa.

 • Puttning
 • Chippning
 • Pitchning
 • Bunker
 • Fullsving

Kursen avslutas genom att klara av spelaprovet där nybörjaren ska spela på motsvarande hcp 54 eller bättre på Lilla eller Linksbanan.

Vanliga frågor från nybörjare

Vilken tee ska jag som nybörjare spela från?

Fadder och nybörjare avgör vilken tee som ska spelas. Rekommendation är att börja spela på Lilla banan eller 150 m markeringen innan man provar en tee längre bak.

När får får jag spela ensam?

Efter att ha genomgått teorikurs samt godkänt spelprov på banan tilldelas handicap 54 och nybörjaren kan spela själv. För att bli godkänd för officiellt handicap gäller de gamla reglerna dvs. minst 18 poäng över 9 hål med markör.

Hur lång tid tar en kurs?

Kursen blir väldigt olika beroende på kunskaps- och träningsnivå. Om man är flitig kan denna kurs klaras av på en vecka men man ska också ha chansen att få tid på sig. Normalt brukar en kurs pågå 2-4 veckor. Skillnaden från förut är att du som nybörjare kan börja spela ”på riktigt” från dag 1!

Varför börja spela på Lilla banan ?
På Sommarro har vi en kortare golfbana som vi kallar Lilla Banan. Den är perfekt för den som vill börja spela Golf. Från och med 2016 kan du även sänka ditt handicap på Lilla banan. Lilla banan är som en vanlig golfbana men hindren är färre och hålen är kortare. Som nybörjare är det naturligt att man behöver mera tid på sig när man spelar. Som nybörjare kan man ibland känna sig som en stoppkloss när spelar på stora banan bland erfarna golfare. Det behöver man aldrig känna när man spelar på Lilla banan. Här spelar massor av nybörjare innan de tar steget till den stora banan. Det behövs egentligen ingen utbildning eller grönt kort för prova på och eller att spela på Lilla banan. Men den är en bra startplats för alla nya golfare. Det är mycket få golfanläggningar som har en sådan “nybörjarbana” som vi har.
Varför välja Sommarro ?
Sommarro erbjuder kvalitet och omtanke i våra nybörjarkurser. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma och trivs hos oss. Våra kurser innehåller såväl teori som praktik med vår PGA utbildade instruktör. Vi är inte billigast men vi är kanske …..

Gå din gröna kortet kurs på Sommarro om du vi spara på miljön samt hundralappar i bensinpengar ! Stadsbuss nr 3 går direkt till vårt klubbhus.

Vi rekommenderar att du väljer ett paket med medlemskap så att du kan komma igång att spela direkt när kursen är klar. Det går även att köpa enbart kursen för den som eventuellt önskar det.

Om du vill får du utan extra kostnad låna utrustning när du deltar i praktikövningar eller spelar på banan under tiden som kursen pågår.

Denna sida använder cookies som du behöver godkänna för att gå vidare.